Δαμασκηνιά

Ποικιλίες

  • Αντζελίνο (Angelino – Ιαπωνική Ποικιλία)
    Πεπλατυσμένο, μεσαίου μεγέθους, σκούρο μώβ (σχεδόν μαύρο), σφικτό, κίτρινη σάρκα, ελαφριά γλυκιά γεύση. Γονιμοποιείται μόνο με Σάντα Ρόζα. Ο καρπός έιναι έτοιμος στις 10 Σεπτεμβρίου.
  • Στάνλεϋ (Stanley – Ευρωπαική Ποικιλία)
    Μεσάιου μεγέθους, μπλέ, οβάλ, εκπύρηνο, πρασινοκίτρινη σάρκα, χυμώδες, σφικτό, γλυκό.
  • Ρεγκλότ (Reine Claude – Βανίλια)
    Οβάλ καρπός, κιτρινοπράσινο, κίτρινη σάρκα. Ο καρπός έιναι έτοιμος στις 5-15 Οκτωβρίου.
  • Σάντα Ρόζα (Santa Roza – Ιαπωνική Ποικιλία)
    Μεγάλο, κόκκινο, σφαιρικό, κίτρινη σάρκα, νόστιμο, μυρωδάτο, χυμώδες, σφικτό ακόμη και στις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτόγόνιμο. Ο καρπός είναι έτοιμος 15 Ιουλίου.
  • Μπλάκ Ντάιαμοντ (Black Diamond – Ιαπωνική Ποικιλία)
    Μαύρο, μαύρη σάρκα, εκπύρηνο, πάρα πολύ νόστιμο. Ο καρπός είναι έτοιμος στις 15 Ιουλίου.
  • Κορόμηλο
    Μικρότεροι καρποί από όλα τα Δαμάσκηνα.