Δαμασκηνιά
Ποικιλίες
- Αντζελίνο (Angelino – Ιαπωνική Ποικιλία)
Πεπλατυσμένο, μεσαίου μεγέθους, σκούρο μώβ (σχεδόν μαύρο), σφικτό, κίτρινη σάρκα, ελαφριά γλυκιά γεύση. Γονιμοποιείται μόνο με Σάντα Ρόζα. Ο καρπός έιναι έτοιμος στις 10 Σεπτεμβρίου. - Στάνλεϋ (Stanley – Ευρωπαική Ποικιλία)
Μεσάιου μεγέθους, μπλέ, οβάλ, εκπύρηνο, πρασινοκίτρινη σάρκα, χυμώδες, σφικτό, γλυκό. - Ρεγκλότ (Reine Claude – Βανίλια)
Οβάλ καρπός, κιτρινοπράσινο, κίτρινη σάρκα. Ο καρπός έιναι έτοιμος στις 5-15 Οκτωβρίου. - Σάντα Ρόζα (Santa Roza – Ιαπωνική Ποικιλία)
Μεγάλο, κόκκινο, σφαιρικό, κίτρινη σάρκα, νόστιμο, μυρωδάτο, χυμώδες, σφικτό ακόμη και στις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτόγόνιμο. Ο καρπός είναι έτοιμος 15 Ιουλίου. - Μπλάκ Ντάιαμοντ (Black Diamond – Ιαπωνική Ποικιλία)
Μαύρο, μαύρη σάρκα, εκπύρηνο, πάρα πολύ νόστιμο. Ο καρπός είναι έτοιμος στις 15 Ιουλίου. - Κορόμηλο
Μικρότεροι καρποί από όλα τα Δαμάσκηνα.