Αχλαδιά

Ποικιλίες

  • Πάσσα Κρασσάνα (Passa Crassane)
    Πολύ μεγάλο, κίτρινο με κυλίδες σκουριάς, αρωματικό και νόστιμο. Επικονιάζεται με Ουΐλιαμς. Ο καρπός είναι έτοιμος στις 5 Οκτωβρίου.
  • Σάντα Μαρία
    Επικονιάζει με Κόσια και Πάσσα Κρασσάνα. Ο καρπός είναι έτοιμος στις 7 Αυγούστου.
  • Κοντούλα
    Μικρό, κίτρινο, πολύ γευστικό και αρωματικό. Επικονιάζεται με Κρυστάλλι. Ο καρπός είναι έτοιμος στις 25 Αυγούστου.
  • Κρυστάλλι ή Τσακώνικο
    Μέτριο, πράσινο, αρωματικό και βουτυράτο. Επικονιάζεται με Κοντούλα. Ο καρπός είναι έτοιμος στις 25 Αυγούστου.
  • Κόσια (Coscia)
    Μεσαίου μεγέθους, χρώματος έντονου κίτρινου, κωνικό και επιμηκές, αρωματικό και βουτυράτο. Ευαίσθητο στις παγωνιές. Επικονιάζεται από Ουΐλιαμς και Κρυστάλλι. Ο καρπός είναι έτοιμος στις 6 Ιουλίου.
  • Adde Fetel
    Μεγάλο, καφετί, μακρόστενο. Ωριμάζει τον Οκτώβριο.